Tagliatelle de casă colorate natural

de Panacris in Paste, 16 Feb 2014 | 3903 vizualizari

 

Ei și dacă am redescoperit pastele preparate în casă, am trebuit să mă joc nițel;)Foarte fain și interesant ;) Urmează zilele următoare cu spanac și icre negre :D :)) Aaaa și cu sfelcă roșie la sugestia Simonei ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ou de găină crescută la țară 1 bucătă,
  • făină albă de grâu cca. 100 g,
  • pastă de roșii a la Panacris 2 linguri,
  • sare iodată,
  • aparat de întins și tăiat tăiței 1 bucată :D.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle de casă colorate natural:

Făina cernută se pune într-un castron mai înalt, așa ca un munte,  în vârful muntelui de făină se pun ouăle, și pasta de roșii, se presară un praf de sare și începe, munca de jos, adică frământarea, cam ”până începe să plouă din pod” :)), așa obișnuiește să spună mama, adică până ce începe să curgă  transpirația pe frunte :D, iar  aluatul a devenit omogen și elastic. Acum urmează partea cea mai simplă, nu-i nevoie să se întindă aluatul cu sucitorul, sau făcălețul :D, ci simplu se tăie bucăți din aluat, se trec prin făină, ca să nu se lipească de tamburii mașinii. Se întinde pe prima mărime, se lasă la uscat un pic foaia, apoi se schimbă pasul, până se obține finețea dorită. După ce s-a terminat operațiunea întindere, se mută manivela la valțurile de tăiere. Se taie în funcție de modelul mașinii, tagliatelle sau fidea;) Dacă nu se folosesc imediat, atenție se lasă la uscat cca. 2 zile pe un prosop de bucătărie, la răcoare. Apoi se depozitează în recipeinte de sticlă sau pungi de hârtie. Spor și succes

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de casă colorate natural" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle de casa cu pui si ciuperci